Jadłospis Tygodniowy

 

10.05 - 14.05.2021r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)

OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietaną, ,pietruszką zieloną.

Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona, kompot owocowy

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa. (1,3,7)

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem,jajka , szczypiorkiem,

herbata z cytryną.(1,4)

OBIAD; Zupa zalewajka z ziemniakami, kiełbasa, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraki, kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, biszkopty.

Alergeny:1,3,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,kiełbasa krakowska, szczypiorek, pomidor

herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak pietruszką zieloną.(7,9,10)

Ziemniaki, filet z kurczaka, fasolka szparagowa, kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Galaretka owocowa paluchy kukurydziane, winogron (1,3,75)

Alergeny:1,7,9,10

 

                                        CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z pasta rybna, koperek,

ogórek, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa krem z marchwi,grzanki, kurczak śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.

Ziemniaki, sznycel z cebulką, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa.

Alergeny: 1,7,9

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem,

twarożek z rzodkiewką, szczypiorek, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną

Ryż z jabłkiem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Muffinka, jabłko, herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,10

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

do góry