Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2020-12-04 12:31:56 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
07.12-11.12.2020
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty, dżemem niskosłodzonym herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, kiełbasą,śmietana, jarzyna, pietruszka zielona
Makaron z serem, musem owocowym, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kajzerka z masłem, kiełbasa krakowska, sałata,rzodkiewka, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, kurczak, śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.
Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, ogórek konserwowy, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, paluchy kukurydziane.
Alergeny: 1,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty
szynka drobiowa, szczypiorek, pomidor, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa ryżowa, kurczak jarzyna, pietruszka zielona
Ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Muffinki, winogron, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty
pomidorem, koperek, pasta rybna, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona
Ziemniaki, pałka z kurczaka, mizeria(z jogurtem naturalnym)
kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe, jabłko, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb twarożek, brzoskwinia, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniaki, śmietana, kurczak, pietruszka zielona
Makaron z tuńczykiem, brokułami, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Wafle z miodem, mandarynka, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
Dyr. Agata Michałek - Nowakowska
(Jadłospis może ulec zmianie)
Między posiłkami woda
SMACZNEGO !
J.Madej
M.Janik
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.