Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2024-05-19 18:00:55 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
20.05 -24.05 .2024r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; Chałka z masłem, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, kiełbasa, pietruszką zieloną(1,7,9)
Makaron z serem kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.
Dzieci wyjeżdżające na wycieczkę otrzymują suchy prowiant
WTOREK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb mieszany z masłem, jajko
z rzodkiewką, szczypiorkiem herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa porowa z ziemniakami, indyk śmietana, pietruszką zieloną.
Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, surówka z kapusty pekińskiej sok owocowy
PODWIECZOREK:Kakao, paluchy kukurydziane (1,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb mieszany z masłem, dżem niskosłodzony
herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa krem z kalafiora, kasza manna, indyk, śmietana, pietruszka zielona.
Ziemniaki kotlet ze schabu, ogórek kiszony, sok owocowy.(1,3,7) .
PODWIECZOREK: Rogal maślany, herbata owocowa. (1,7)
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, twarożek,ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)
OBIAD: Zupa szczawiowa z ryżem, śmietana, indyk pietruszką zieloną(1,7 ,9)
Fasolka po bretońsku, chleb owocowy.(1,3,7)
PODWIECZOREK: Banan, biszkopty.
Alergeny:1,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(7)
Ryż z jabłkiem, sok owocowy(1,7)
PODWIECZOREK; . Ciasto drożdżowe, herbata owocowa
wa.
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.