Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2024-09-01 11:02:34 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
02.09 - 06.09.2024r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, miodem herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, śmietana, indyk, jarzyna pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ryż z jabłkiem, sok owocowy
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa(1,6,7)
WTOREK
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi bułka maślana,herbata z cytryną.(1,3)
OBIAD; Zupa krem z brokułów, grzanki, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ziemniaki, schab, marchew z jabłkiem, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK; Keks, jabłko, herbata owocowa(1,3,7,9)
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem, ser żółty, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, kurczak, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona,
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, ogórek konserwowy , kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK:Drożdżówka z jabłkiem, herbata owocowa
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chałka z masłem, pasta rybna, koperek, pomidor, herbata z cytryną. . (1,4,7)
OBIAD; Zupa grysikowa, indyk, pietruszka zielona, (1,7,9)
Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.1,7)
PODWIECZOREK: Kakao,bel vita.
Alergeny:1,4,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, szczypiorek, rzodkiewka,
herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasa pietruszką zieloną.(7,9,10)
Racuchy z jabłkami , kompot owocowy.(1,7_ (1)
PODWIECZOREK; Banan, paluchy kukurydziane, herbata owocowa(1,7,9,10 )
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.