Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-01-02 13:48:13
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy

 

                                

04.01-08.01.2021

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty, dżemem niskosłodzonym herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, kurczak,śmietana, jarzyna, pietruszka zielona

Makaron z serem, musem owocowym, kompot owocowy

PODWIECZOREK:  Chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa krakowska, sałata,rzodkiewka,  herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

WTOREK

ŚNIADANIE:  Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

 pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD;  Zupa krem z selera, grzanki, kurczak, śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.

 Ziemniaki, filet z kurczaka, ogórek konserwowy, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Kakao, biszkopty, winogron.

Alergeny: 1,7,9

 

ŚRODA

WOLNE

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty

pomidorem, koperek, pasta rybna, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona

Ziemniaki, gulasz z indyka, mizeria(z jogurtem naturalnym)

  kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe, jabłko, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb twarożek, brzoskwinia, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniaki, śmietana, kurczak, pietruszka zielona

Makaron z tuńczykiem, brokułami, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Wafle z miodem, mandarynka, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

 

Między posiłkami woda

 SMACZNEGO !

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Michałek - Nowakowska

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij