Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2024-10-04 17:26:00 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
07.10-11.10.2024 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, szynka wiejska, pomidor, szczypiorek
herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD;Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana, indyk pietruszką zieloną(1,7,9)
Makaron z serem, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, miodem, herbata owocowa.
Alergeny:1,,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, szczypiorek herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, kurczak, pietruszką zielona
Ziemniaki, kotlet mielony, ogórek konserwowy, kompot owocowy(1,7)
PODWIECZOREK; Maślanka owocowa, biszkopty.(1,7)
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, kiełbasa szynkowa
pomidor, szczypiorek,herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD;Zupa krem z dyni, grzanki, śmietana indyk, pietruszką zieloną (1,7,9)
Ziemniaki, gulasz drobiowy , surówka z kapusty czerwonej, kompot owocowy(1,7,9)
PODWIECZOREK: Budyń, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
szynka drobiowa, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, indyk jarzyną, kompot owocowy
Makaron z brokułami i tuńczykiem, sok owocowy (1,7)
PODWIECZOREK: Kakao, herbatniki.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
ser żółty, szczypiorek, ogórek zielony, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa grochowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną (1,7
Ryż z owocami, sok owocowy
PODWIECZOREK: Bel vita, herbata owocowa, banan . (1)
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.