Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2024-10-13 08:49:29 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
14.10 - 18.10.2024r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, dżem niskosłodzony,
herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD;Zupa krem z jarzyn, grzanki indyk pietruszką zieloną(1,7,9)
Naleśniki z twarożkiem, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.
Alergeny:1,,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietana, kurczak pietruszką zieloną.
Makaron, potrawka drobiowa z warzywami, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Kakao, biszkopty. (1,3,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasta rybna, pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami,indyk jarzyna, pietruszka zielona
Kopytka na słodko, sok owocowy
PODWIECZOREK: Kawa zbożowa, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chałka z masłem, herbata z cytryną. . (1,4,7)
OBIAD; Zupa koperkowa z ryżem, indyk, pietruszka zielona, (1,7,9)
Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej,
kompot owocowy.1,7)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy,bel vita.
Alergeny:1,4,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, twarożek, koperek, rzodkiewka, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa ryżowa , indyk, jarzyną, pietruszką zieloną
Fasolka po bretońsku, kiełbasa, chleb, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Banan, herbatniki.
Alergeny:1,7,9,10
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.