Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2024-10-22 17:10:54 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
21.10-25.10.2024 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, śmietana ,kurczak, jarzyna,
pietruszka zielona.
Ryż z owocami, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, herbata owocowa .
Alergeny:1,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD:Zupa krem z marchewki, grzanki, śmietana indyk, jarzyną, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Maślanka z truskawkami.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
OBIAD; :Zupa rosół z makaronem, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, potrawka z kurczaka, ogórek konserwowy,sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kawa zbożowa, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa szczawiowa z ryżem, śmietana, jarzyną, pietruszka zielona
Kluski śląskie, bitki ze schabu, buraki, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Grysik na gęsto, biszkopty
Alergeny:1, 4,7,9
ŚNIADANIE:Chleb z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek chleb wieloziarnisty,
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasa pietruszka zielona
Makaron z serem kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
SMACZNEGO !
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.