Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2024-10-25 19:23:30 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
28.10 - 31.10.2024r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, dżem niskosłodzony,
herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa żurek z ziemniakami, kiełbasa, indyk pietruszką zieloną
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krem z jarzyn z grzankami, śmietana, kurczak jarzyna pietruszką zieloną.
Ziemniaki,kotlety mielony, ogórek kiszony, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Kawa zbożowa, biszkopty.
Alergeny:1,3,7,9)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasta rybna
pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietana, indyk jarzyna, pietruszka zielona
Ziemniaki, gulasz drobiowy, surówka z kapusty kiszonej. sok owocowy
PODWIECZOREK: Chałka, mleko.
Alergeny:1,3,4,7,9
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
twarożek, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem śmietana, indyk jarzyną, pietruszką zieloną
Makaron z truskawkami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe z miodem,woda z cytryną
Alergeny: 1 ,7,9
SMACZNEGO !
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.