Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-02-01 14:19:28 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
01.02-05.02.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony , herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa neapolitańska z ziemniakami, kurczakiem, pietruszką zielon
Makaron łazanki, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, kompot owocowy,(1,7,9)
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy, sałata, ser żółty,szczypiorek,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
jajko, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa szczawiowa z ryżem, wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kawa zbożowa, paluchy kukurydziane
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, parówki sokoliki (87% mięsa), pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa pomidorowa z makaronem śmietana, indyk, pietruszką zieloną
Risotto mięsno - warzywne kompot owocowy
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, jarzyną, kurczak, pietruszką zieloną
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, buraki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, biszkopty, winogron.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem,
twarożek z ogórkiem, papryką, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą, jarzyną, pietruszką zieloną
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe, jabłko, herbata.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
Między posiłkami woda
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Michałek - Nowakowska
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.