Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-02-08 17:13:06 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
08.02 - 12.02.2021r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, kiełbasa,śmietana,pietruszką zieloną.
Naleśniki, dżem niskosłodzony, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa. (1,3,7)
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem,jajka , szczypiorkiem,
herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórki konserwowe kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, biszkopty.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,kiełbasa krakowska, szczypiorek, pomidor
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, śmietana, kurczak pietruszką zieloną.(7,9,10)
Ziemniaki, filet z kurczaka, marchew z jabłkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Galaretka owocowa paluchy kukurydziane, winogron (1,3,75)
Alergeny:1,7,9,10
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z pasta rybna, koperek,
ogórek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krem z marchwi,grzanki, kurczak śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.
Ziemniaki, sznycel z cebulką, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Pączek, herbata owocowa.
Alergeny: 1,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem,
twarożek z rzodkiewką, szczypiorek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną
Makaron z serem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Muffinka, mandarynka, herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,10
Między posiłkami woda
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.