Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2025-02-22 13:44:22 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
24.02 - 28.02.2025r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, miodem herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa grysikowa, indyk, jarzyna pietruszką zieloną.(1,7,9)
Makaron łazanki, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, sok owocowy
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa(1,6,7)
WTOREK
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi bułka maślana,herbata z cytryną.(1,3)
OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Risotto mięsno- warzywne, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK; Keks, jabłko, herbata owocowa(1,3,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem, twarożek, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)
OBIAD; Zupa szczawiowa z ryżem , kurczak, śmietana, pietruszka zielona (1,7)
Ziemniaki, kotlet mielony, marchew z jabłkiem, kompot owocowy.(1,3)
PODWIECZOREK:Drożdżówka z jabłkiem, herbata owocowa (1,3,7)
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chleb z masłem, pasta rybna, koperek, pomidor, herbata z cytryną. . (1,4,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, indyk, śmietana, pietruszka zielona, (1,7,9)
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, surówka z kapusty pekińskiej , kompot owocowy.1,7)
PODWIECZOREK: Pączek, herbata owocowa.(1,3,7)
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,kiełbasa szynkowa, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasa pietruszką zieloną.(7,9,10)
Ryż z jabłkiem, kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK; Maślanka owocowa, paluchy kukurydziane(1,7 )
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.