Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2025-04-21 10:01:15 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
22.04 - 25.04.2025r.
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, miód
herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa ryżowa, indyk, jarzyna pietruszką zieloną.(1,7,9)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, sok owocowy
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa szynkowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa(1,6,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi bułka maślana,herbata z cytryną.(1,3)
OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ziemniaki, schab, surówka z kapusty czerwonej, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK; Kisiel z jabłkiem(1,3,7,9)
CZWARTEK
ŚNIADANIE; Chleb z wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem, ser żółty, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)
OBIAD; Zupa krem z jarzyn, grzanki , kurczak, śmietana, śmietana, pietruszka zielona,
Makaron, gulasz drobiowy, surówka z ogórka kiszonego , kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe, herbata owocowa
Alergeny:1,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, brzoskwinia,
herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa pietruszką zieloną.(7,9,10)
Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe kompot owocowy.(1,7_ (1)
PODWIECZOREK; Banan, paluchy kukurydziane, herbata owocowa(1,7,9,10 )
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.