Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-02-20 13:11:42 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
22.02-26.02.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasztet drobiowy, rzodkiewka, ogórek kiszony,
herbat a z cytryną.
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszka zielona.
Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, szczypiorek herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, herbata z cytryną.
OBIAD:Zupa pieczarkowa z makaronem, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z ogórków kiszonych, sok owocowy
PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; Kakao, rogal maślany z masłem.
OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, wołowina, śmietaną, jarzyną,
pietruszką zieloną.
Ziemniaki, pałka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Biszkopty, mus owocowy, woda z cytryną.
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,jajko, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, indyk, śmietana
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, marchew z jabłkiem, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Budyń waniliowy, ciasta bebe.
Alergeny:1,4,7,9
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grochówka, ziemniaki, kiełbasa, pietruszką zieloną
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Keks, mandarynka, woda z cytryną.
Alergeny:1,4,7,9
Między posiłkami woda
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.