Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-02-26 14:13:58
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy

 

                                

22.02-26.02.2021 r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasztet drobiowy, rzodkiewka, ogórek kiszony,

herbat a z cytryną.

OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszka zielona.

Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, szczypiorek herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD:Zupa pieczarkowa z makaronem, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z ogórków kiszonych, sok owocowy

PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; Kakao, rogal maślany z masłem.

OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, wołowina, śmietaną, jarzyną,

pietruszką zieloną.

Ziemniaki, pałka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Biszkopty, mus owocowy, woda z cytryną.

Alergeny:1,7,9

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,jajko, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, indyk, śmietana

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, marchew z jabłkiem, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy, ciasta bebe.

Alergeny:1,4,7,9

 

                                                                                         PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa grochówka, ziemniaki, kiełbasa, pietruszką zieloną

Racuchy z jabłkami, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Keks, mandarynka, woda z cytryną.

Alergeny:1,4,7,9

 

01.03-05.03.2021 r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony , herbata z cytryną (1,7)

OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, śmietaną, kiełbasą, pietruszką zieloną

Ryż z jabłkiem, kompot owocowy..(1,7,9)

PODWIECZOREK; Bułka pszenna, sałata, ser żółty, rzodkiewka,

herbata owocowa .(1,7)

Woda między posiłkami

 

                                          WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorkiem, herbata z cytryną.

OBIAD: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, wieprzowina, śmietana, jarzyną

Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, surówka z kapusty kiszonej sok owocowy.

PODWIECZOREK: Kawa zbożowa, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

Woda między posiłkami

 

                                   ŚRODA

ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,

szczypiorek,herbata z cytryną.

OBIAD;Zupa rosół, makaron, jarzyną, kurczak, pietruszką zieloną

Ziemniaki, potrawka z kurczaka, ogórek konserwowy, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

Woda między posiłkami

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,

koperek,pomidorem, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, śmietana. indyk, pietruszką zieloną

Risotto mięsno -warzywne, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Bel vita, sok warzywno - owocowy, winogron.

Alergeny:1,3,7,9

 

Piątek

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, twarożek, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa pomidorowa z makaron, indyk, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona,

Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Drożdżówka, jabłko, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

Między posiłkami woda

 SMACZNEGO !

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij