Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-03-03 09:58:37 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
01.03-05.03.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony , herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, śmietaną, kiełbasą, pietruszką zieloną
Ryż z jabłkiem, kompot owocowy..(1,7,9)
PODWIECZOREK; Bułka pszenna, sałata, ser żółty, rzodkiewka,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorkiem, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, surówka z kapusty kiszonej sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kawa zbożowa, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa rosół, makaron, jarzyną, kurczak, pietruszką zieloną
Ziemniaki, potrawka z kurczaka, ogórek konserwowy, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, śmietana. indyk, pietruszką zieloną
Risotto mięsno -warzywne, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Bel vita, sok warzywno - owocowy, winogron.
Alergeny:1,3,7,9
Piątek
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, twarożek, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa pomidorowa z makaron, indyk, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona,
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Drożdżówka, jabłko, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
Między posiłkami woda
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.