Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2025-07-20 12:13:39
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403

Opłaty za żywienie dzieci w przedszkolu:

  • I posiłek ( obiad) - 6 zł
  • II posilki (śniadanie i obiad ) - 8 zl
  • II posilki ( obiad i podwieczorek) - 8 zł
  • III posilki ( śniadanie , obiad , podwieczorek) - 10 zl

 

Jadłospis tygodniowy  21.07.2025 - 31.07.2025

        

 

 

                    21.07-25.07.2025r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek z brzoskwinami, herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, śmietana, pietruszką zieloną(1,7,9)

Makaron z serem, kompot owocowy(1)

PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, kiełbasa szynkowa, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.

 

                                WTOREK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb mieszany z masłem, jajko

z rzodkiewką, szczypiorkiem herbata z cytryną.(1,6,7)

OBIAD; Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami, kiełbasa, pietruszką zieloną.

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z ogórków kiszonych, sok owocowy

PODWIECZOREK: Serek waniliowy, paluchy kukurydziane (1,7)

 

                        ŚRODA

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb mieszany z masłem, zupa mleczna z ryżem

herbata z cytryną.(1,6,7)

OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, indyk, śmietana, pietruszka zielona.

Ziemniaki kotlet ze schabu, buraki, sok owocowy.(1,3,7) .

PODWIECZOREK: Rogal maślany, herbata owocowa. (1,7)

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, ser żółty,ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)

OBIAD: Zupa szczawiowa z ryżem, śmietana, indyk pietruszką zieloną(1,7 ,9)

Leczo ze świeżych pomidorów, kiełbasa, chleb sok owocowy.(1,3,7)

PODWIECZOREK: Kakao, biszkopty.

Alergeny:1,7,9

 

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietana, pietruszką zieloną.(7)

Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe, sok owocowy(1,7)

PODWIECZOREK; . Ciasto drożdżowe, herbata owocowa

 

 

                         28.07 - 31.07.2025r.

 

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, dżem niskosłodzony,

herbata z cytryną.

OBIAD;Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana, indyk pietruszką zieloną

Naleśniki z twarożkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9

 

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa krem z brokułów z grzankami, śmietana, kurczak jarzyna pietruszką zieloną.

Ziemniaki,kotlety mielony, ogórek kiszony, kompot owocowy

PODWIECZOREK; Kawa zbożowa, biszkopty.

Alergeny:1,3,7,9)

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasta rybna

pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa,, indyk jarzyna, pietruszka zielona

Makaron, gulasz drobiowy, surówka z kapusty kiszonej. sok owocowy

PODWIECZOREK: Chałka, herbata owocowa.

Alergeny:1,3,4,7,9

 

                                     CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

twarożek, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, indyk jarzyną, pietruszką zieloną

Risotto mięsno - warzywne, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Wafle ryżowe z miodem,woda z cytryną

Alergeny: 1 ,7,9

 

 

SMACZNEGO !

 

J. Madej                                                                                        Woda między posiłkami!!

M. Janik

Dyr. Agata Król -  Nowakowska

 

W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych

 

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij