Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-03-05 18:14:58 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
08.03-12.03.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony , herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa neapolitańska z ziemniakami, serek, kurczakiem, pietruszką zielon
Makaron łazanki, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, kompot owocowy(1,7,9)
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy, sałata, ser żółty,szczypiorek,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa szczawiowa z ryżem, wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, parówki sokoliki (87% mięsa), pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą, indyk, pietruszką zieloną
Makaron z serem, koktajl owocowy, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Mus owocowy, herbatniki bebe.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jaglanej, jarzyną, pietruszką zieloną
Fasolka po bretońsku, bułka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, biszkopty, winogron.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem,
twarożek z ogórkiem, papryką, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa żurek z jajkiem, śmietana
Ziemniaki duszone z warzywami i mięsem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe, jabłko, herbata.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
Między posiłkami woda
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.