Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
| Data wytworzenia: | 2025-09-21 10:43:39 |
|---|---|
| Redaktor: | Kotuła Barbara |
| Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
22.09-26.09.2025r.
PONIEDZIAŁEK **Dzień Przedszkolaka***
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,kiełbasa szynkowa, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor,papryka herbata z cytryną -
w formie szwedzkiego stołu:).(1,7)
OBIAD; Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami, pietruszką zieloną(1,7,9)
Makaron z serem, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Kolorowa galaretka owocowa z herbatnikiem:)
WTOREK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb mieszany z masłem, jajko
z rzodkiewką, szczypiorkiem herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, kurczak śmietana, pietruszką zieloną.
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z ogórków kiszonych, sok owocowy
PODWIECZOREK: Serek waniliowy, paluchy kukurydziane (1,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb mieszany z masłem, zupa mleczna z ryżem
herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa rosół z makaronem, indyk, śmietana, pietruszka zielona.
Ziemniaki potrawka z kurczaka, mizeria (z jogurtem naturalnym), sok owocowy.(1,3,7) .
PODWIECZOREK: Rogal maślany, herbata owocowa. (1,7)
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, ser żółty,ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)
OBIAD: Zupa grysikowa, indyk pietruszką zieloną(1,7 ,9)
Leczo ze świeżych pomidorów, kiełbasa, chleb sok owocowy.(1,3,7)
PODWIECZOREK: Kakao, biszkopty.
Alergeny:1,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietana, pietruszką zieloną.(7)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, sok owocowy(1,7)
PODWIECZOREK; . Sałatka owocowa, herbata owocowa
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.