Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-03-12 16:41:19
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy

 

                            

15.03-19.03.2021

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty, dżemem niskosłodzonym herbata z cytryną.

OBIAD; Barszcz ukraiński z ziemniakami,śmietana, pietruszka zielona

Ryż z jabłkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa krakowska, sałata,rzodkiewka, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa krem z groszku, grzanki, kurczak, śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.

Ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, biszkopty, winogron.

Alergeny: 1,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

serem żółtym, szczypiorkiem, herbata z cytryną.

OBIAD: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, wieprzowina, śmietana, jarzyną

Ziemniaki, kotlety mielone, buraki, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.

Alergeny:1,3,7,9

Woda między posiłkami

WOLNE

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty

pomidorem, koperek, pasta rybna, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona

Ziemniaki, gulasz z indyka, mizeria(z jogurtem naturalnym)

kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe, jabłko, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb twarożek, brzoskwinia, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniaki, śmietana, kurczak, pietruszka zielona

Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Muffinka, mandarynka, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 SMACZNEGO !

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij