Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
| Data wytworzenia: | 2025-10-11 13:04:16 |
|---|---|
| Redaktor: | Kotuła Barbara |
| Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
13.10 - 17.10.2025r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, miód,herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD;Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, indyk pietruszką zieloną(1,7,9)
Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.
Alergeny:1,,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, śmietana, kiełbasa pietruszką zieloną.
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Kakao, biszkopty. (1,3,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasta rybna, pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa szczawiowa z ryżem, śmietana, indyk jarzyna, pietruszka zielona
Makaron z truskawkami, sok owocowy
PODWIECZOREK: Kawa zbożowa, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chałka z masłem, herbata z cytryną. . (1,4,7)
OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietana, indyk, pietruszka zielona, (1,7,9)
Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej ,
kompot owocowy.1,7)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy,bel vita.
Alergeny:1,4,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, twarożek, koperek, rzodkiewka, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa grochowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną
Ryż z owocami, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Banan, herbatniki.
Alergeny:1,7,9,10
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Król - Nowakowska
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.