Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-04-16 08:58:26 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
19.04-23.04.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, dżem niskosłodzony, herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, indyk, pietruszką zieloną
Makaron z serem, kompot owocowy..(1,7,9)
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, jajkiem,sałata, rzodkiewka,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
polędwica sopocka, rzodkiewka, szczypiorkiem, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa pieczarkowa, makaron, śmietana, wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, filet z kurczaka, ogórek konserwowy, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa saksońska, ziemniaki, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną
Makaron z brokułami, tuńczyk, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Mus owocowy, biszkopty.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka kapusty pekińskiej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Bel vita, soczek owocowy.
Alergeny:1,3,7,9
Piątek
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, twarożek, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasą, jarzyna, pietruszka zielona,
Ryż z jabłkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Drożdżówka, banan, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.