Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-06-06 16:52:26 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
07.06 - 11.06.2021r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak ,pietruszką zieloną.
Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa. (1,3,7)
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem,jajka , szczypiorkiem,
herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa zalewajka z ziemniakami, kiełbasa, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surka z kapusty kisoznej, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, biszkopty.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,kiełbasa krakowska, szczypiorek, pomidor
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, śmietana, indyk, pietruszką zieloną.(7,9,10)
Ziemniaki, filet z kurczaka, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Galaretka owocowa paluchy kukurydziane, winogron (1,3,75)
Alergeny:1,7,9,10
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z twarożkiem z brzoskwinią, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa krem z marchwi,grzanki, kurczak śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.
Ziemniaki, sznycel z cebulką, mizeria (z jogurtem naturalnym) kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa.
Alergeny: 1,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z pasta rybna, koperek,
ogórek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa szczawiowa z ryżem, śmietana, indyk, jarzyną, pietruszką zieloną
Naleśniki z dżemem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Muffinka, jabłko, herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,10
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.