Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-06-24 12:56:59 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
21.06-25.06.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony , herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą, pietruszką zielona
Makaron makaron z serem, koktajl owocowy, kompot owocowy(1,7,9)
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy, pasta jajeczna, rzodkiewka,szczypiorek,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, ogórek konserwowy sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, parówki sokoliki (87% mięsa), pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa neapolitańska z ziemniakami, kurczk, serek, indyk, pietruszką zieloną
Makaron ze szpinakiem mięso drobiowe, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Mus owocowy, herbatniki bebe.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jaglanej, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną
Leczo z kiełbasa, warzywami, chleb, kompot owocowy
PODWIECZOREK:Galaretka owocowa, biszkopty, winogron.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem,
ser żółty, sałata, ogórek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa krem z brokułów, grzanki śmietana, jarzyna, pietruszka zielona
Ryż z jablkiem, chleb, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe, jabłko, herbata.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
Jadłospis od 28.06.2021 do 30.06.2021
28.06-02.07.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, dżem niskosłodzony,
herbat a z cytryną.
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszka zielona.
Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, szczypiorek herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, herbata z cytryną.
OBIAD:Zupa saksońska z grzankami, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, ogórek konserwowy sok owocowy
PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; Kakao, rogal maślany z masłem.
OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, wołowina, śmietaną, jarzyną,
pietruszką zieloną.
Ziemniaki, pałka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Biszkopty, mus owocowy, woda z cytryną.
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,jajko, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, indyk, śmietana
Risotto miesno- warzywne, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa
Alergeny:1,4,7,9
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa fasolowa, ziemniaki, kiełbasa, pietruszką zieloną
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Galaretka owocowa, truskawki, woda z cytryną.
Alergeny:1,4,7,9
05.07 - 09.07.2021r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa żurek z ziemniakmi, kiełbasą ,pietruszką zieloną.
Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, jajko, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa. (1,3,7)
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem,jajka , szczypiorkiem,
herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa krem z brokułów grzanki, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z kapusty kisoznej, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, biszkopty.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,kiełbasa krakowska, szczypiorek, pomidor
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa ryżowa, indyk, pietruszką zieloną.(7,9,10)
Ziemniaki, filet z kurczaka, ogórek małosolny, kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Mus owocowy, paluchy kukurydziane, winogron (1,3,75)
Alergeny:1,7,9,10
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z twarożkiem z brzoskwinią, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa kalafiorowa z kaszą manną, kurczak śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.
Ziemniaki, sznycel z cebulką, mizeria (z jogurtem naturalnym) kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa.
Alergeny: 1,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z pasta rybna, koperek,
ogórek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa szczawiowa z ryżem, śmietana, indyk, jarzyną, pietruszką zieloną
Naleśniki z dżemem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Muffinka, jabłko, herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,10
12.07-16.07.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, indyk, pietruszką zieloną
Makaron z serem białym, kompot owocowy..(1,7,9)
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, pasta jajeczna,sałata, rzodkiewka,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
kiełbaski śląskie, pomidor szczypiorkiem, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa pieczarkowa, makaron,śmietana,wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, ogórek konserwowy, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, kurczak, pietruszką zieloną
Makaron z brokułami, tuńczyk, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Mus owocowy, biszkopty.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa jarzynowa z grzankami śmietana, kurczak, pietruszką zieloną
Ziemniaki, pałka z kurczaka, surówka z białej kapusty, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Bel vita, soczek owocowy.
Alergeny:1,3,7,9
Piątek
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, twarożek, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasą, jarzyna, pietruszka zielona,
Ryż z jabłkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Drożdżówka, brzoskwinia, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
19.07-23.07.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony , herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą, pietruszką zielona
Makaron z truskawkami, kompot owocowy(1,7,9)
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy, pasta jajeczna, rzodkiewka,szczypiorek,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa krem z marchewki, grzanki, wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka z kapusty kiszonej, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, parówki sokoliki (87% mięsa), pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa ogórkowa ziemniakami, kurczak, indyk, pietruszką zieloną
Makaron ze szpinakiem mięso drobiowe, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Mus owocowy, herbatniki bebe.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa koperkowa z ryżem, śmietana kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną
Leczo z kiełbasa, warzywami, chleb, kompot owocowy
PODWIECZOREK:Sałatka owocowa.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem,
ser żółty, sałata, ogórek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jaglanej, kurczak jarzyna, pietruszka zielona
Ziemniaki duszone z warzywami, kiełbasą, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe, jabłko, herbata.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
26.07 -30.07.2020r.
PONIEDZIALEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, szynka wiejska,
pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa krem z brokułów, grzanki śmietaną, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.
Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy, ser żółty, sałata, rzodkiewka herbata owocowa. (1,7)
WTOREK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, twarożek,
rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, surówka z kapusty kiszonej
kompot owocowy.(1,3,7)
PODWIECZOREK: Banan, biszkopty, herbata owocowa. (1,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)
OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietana, jarzyną, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, buraki, kompot owocowy.(1,3,7)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
jajko, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.(1,7) (1,7)
OBIAD; Zupa krem z jarzyn, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7)
Ziemniak, schab w sosie własnym, surówka z białej kapusty, sok owocowy(1,7)
PODWIECZOREK; . Kisiel owocowy, banan
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, koperek, ogórek zielony, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną (1,7)
Racuchy z jabłkami, sok owocowy (1,7,9)
PODWIECZOREK: Muffinka jogurtowa jabłko, herbata. (1)
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.