Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-07-25 19:14:49 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
26.07 -30.07.2020r.
PONIEDZIAłEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, szynka wiejska,
pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa krem z brokułów, grzanki śmietaną, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.
Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy, ser żółty, sałata, rzodkiewka herbata owocowa. (1,7)
WTOREK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, twarożek,
rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, surówka z kapusty kiszonej
kompot owocowy.(1,3,7)
PODWIECZOREK: Banan, biszkopty, herbata owocowa. (1,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)
OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietana, jarzyną, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, buraki, kompot owocowy.(1,3,7)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
jajko, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.(1,7) (1,7)
OBIAD; Zupa krem z jarzyn, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7)
Ziemniak, schab w sosie własnym, surówka z białej kapusty, sok owocowy(1,7)
PODWIECZOREK; . Kisiel owocowy, banan
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, koperek, ogórek zielony, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną (1,7)
Racuchy z jabłkami, sok owocowy (1,7,9)
PODWIECZOREK: Muffinka jogurtowa jabłko, herbata. (1)
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.