Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-09-18 13:07:37 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
20.09-24.09.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa koperkowa z ryżem, śmietana, indyk, pietruszką zieloną
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym kompot owocowy..(1,7,9)
PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka,herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
kiełbaski śląskie, pomidor szczypiorkiem, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa pieczarkowa, makaron,śmietana,wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, ogórek konserwowy, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, kurczak, pietruszką zieloną
Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Mus owocowy, biszkopty.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krem z marchwi z grzankami śmietana, kurczak, pietruszką zieloną
Ziemniaki, wątróbka drobiowa , surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Bel vita, soczek owocowy.
Alergeny:1,3,7,9
Piątek
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, twarożek, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasą, jarzyna, pietruszka zielona,
Ryż z jabłkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Drożdżówka, brzoskwinia, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.