Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-10-02 19:49:14 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
04.10-08.10.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony , herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą, pietruszką zielona
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy(1,7,9)
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy, pasta jajeczna, rzodkiewka,szczypiorek,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa rosół z makaronem, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną
Ziemniaki, potrawka z kurczaka, buraki, kompot owocowy
PODWIECZOREK:Sałatka owocowa.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, parówki sokoliki (87% mięsa), pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa szczawiowa z ziemniakami, śmietana, kurczak, indyk, pietruszką zieloną
Risotto mięsno- warzywne, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Mus owocowy, herbatniki bebe.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa barszcz ukraiński, wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, surówka z kapusty kiszonej, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem,
ser żółty, sałata, ogórek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jaglanej, kurczak jarzyna, pietruszka zielona
Fasolka po bretońsku, chleb, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Ciasto jo gurtowe, jabłko, herbata.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.