Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-10-08 17:55:55
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy

 

11-15.10 .2021 r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek

herbat a z cytryną.

OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszka zielona.

Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, szczypiorek herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.

OBIAD:Zupa krem z brokułów z grzankami, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.

 

Kluski śląskie, gulasz drobiowy, ogórek konserwowy sok owocowy

PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; Kakao, rogal maślany z masłem.

OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, wołowina, śmietaną, jarzyną,

pietruszką zieloną.

Ziemniaki, pałka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Biszkopty, galaretka owocowa.

Alergeny:1,7,9

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,pasta jajeczna, rzodkiewka, szcypiorek herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, indyk, śmietana

Ziemniaki, gołąbki z białej kapusty, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa

Alergeny:1,4,7,9

 

                                                                                          PIĄTEK

ŚNIADANIE:Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, parówki (Tarczyński 95% mięsa z szynki), pomidora, szczypiorek, herbata z cytryną.

OBIAD; Makaron z serem, mus owocowy, sok owocowy

PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką, banan, woda z cytryną..

Alergeny:1,4,7,9

 

 

 

 

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij