Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-10-17 10:38:29 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
18.10 - 22.10.2021r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa ryżowa, kurczak,pietruszką zieloną.
Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, jajko, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa. (1,3,7)
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasztet drobowy pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa krem z pieczarek grzanki, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria (z jogurtem naturalnym) kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, biszkopty.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,pasta rybna, koperek, szczypiorek, pomidor
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa koperkowa z ziemniakami, śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.
Leczo z papryką, cukinią i kiełbasą, kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Mus owocowy, paluchy kukurydziane, winogron (1,3,75)
Alergeny:1,7,9,10
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z twarożkiem z brzoskwinią, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasa, śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.
Kasza manna, gulasz drobiowy, marchew z jabłkiem , kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, herbata owocowa.
Alergeny: 1,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty ser zółty
ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, indyk, jarzyną, pietruszką zieloną
Makaron z tuńczykiem, brokułami, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Muffinka, jabłko, herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,10
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.