Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-10-21 18:10:47 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
25.10-29.10.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana, indyk, pietruszką zieloną
Makaron z serem, kompot owocowy..(1,7,9)
PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka,herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
kiełbaski śląskie, pomidor szczypiorkiem, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną,wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki, schab w sosie własnym, ogórek konserwowy, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną
Ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Mus owocowy, biszkopty.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszką zieloną
Bigos z kapusty kiszonej, kiełbasa, chleb kompot owocowy
PODWIECZOREK: Bel vita, soczek owocowy.
Alergeny:1,3,7,9
Piątek
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, twarożek, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krem z marchwi z grzankami jarzyna, pietruszka zielona,
Makaron z brokułami, tuńczykiem kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Drożdżówka, brzoskwinia, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.