Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-10-29 19:45:14
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy

 

02.11-05.11.2021 r.

 

PONIEDZIAŁEK

Wszystkich Świętych

 

 

                                      WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony , herbata z cytryną (1,7)

OBIAD; Zupa krem z jarzyn, grzanki, śmietana, pietruszką zielona

Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy(1,7,9)

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy, pasta jajeczna, rzodkiewka,szczypiorek,

herbata owocowa .(1,7)

Woda między posiłkami

 

 

                                          ŚRODA

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, parówki sokoliki (87% mięsa), pomidor,

szczypiorek,herbata z cytryną.

OBIAD;Zupa szczawiowa z ziemniakami, śmietana, kurczak, indyk, pietruszką zieloną

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, mizeria (z jogurtem naturalnym), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Mus owocowy, herbatniki bebe.

Alergeny:1,4,7,9

Woda między posiłkami

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, wieprzowina, śmietana, jarzyną

Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Kawa zbożowa, paluchy kukurydziane

Alergeny:1,3,7,9

Woda między posiłkami

 

                                          PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem,

ser żółty, sałata, ogórek, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jaglanej, kurczak jarzyna, pietruszka zielona

Risotto mięsno- warzywne, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe, jabłko, herbata.

Alergeny:1,4,7,9

Woda między posiłkami

 

 

 

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij