Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2021-11-14 15:13:34 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
15.11-19.11.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszka zielona.
Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, szczypiorek herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD:Zupa krem z brokułów z grzankami, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, filet z kurczaka, buraki, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; Kakao, rogal maślany z masłem.
OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, wołowina, śmietaną, jarzyną,
pietruszką zieloną.
Ziemniaki, filet z mintaja, surówka z kapusty kiszonej kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Biszkopty, galaretka owocowa.
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, indyk, śmietana
Ziemniaki, pałka z kurczaka, mizeria (z jogurtem naturalnym), sok owocowy.
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa
Alergeny:1,4,7,9
ŚNIADANIE:Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, parówki (Tarczyński 95% mięsa z szynki), pomidora, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana, indyk, jarzyną
Makaron z truskawkami owocowy, sok owocowy
PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką, banan, woda z cytryną..
Alergeny:1,4,7,9
SMACZNEGO !
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.