Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-11-28 20:25:49
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy 

 

29.11 - 03.12.2021r.

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, dżem niskosłodzony,

herbata z cytryną.(1,4)

OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, kiełbasa, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Makaron z serem, kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka wiejska, szczypiorek, ogórek konserwowy, herbata owocowa.

Alergeny:1,3,7,9

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajko,ogórek, papryka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, kurczak,, pietruszką zieloną.(7,9,10)

Ziemniaki, kotlety mielone, surówka z ogórków kiszonych kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Maślanka, ciastka bel vita owsiane.(1,3,75)

Alergeny:1,7,9

 

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa neapolitańska z ziemniakami, indyk, serek topiony, jarzyna, pietruszka zielona,

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z ogórków kiszonych, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

CZWARTK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, pasta rybna, koperek, pomidor

herbata z cytryną. .

OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jaglanej, indyk, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona,

Ziemniaki, filet z kurczaka, buraki, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,4,7,9

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, koperek, szczypiorek

, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7,9,10)

Ryż z jabłkiem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Kisiel owocowy, biszkopty, herbata owocowa.(1,3,75)

 

 

SMACZNEGO !

 

 

 

 

 

 

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij