Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-12-05 09:56:46
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy 

 

06.12-10.12.2021 r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, dżem niskosłodzony,

herbata z cytryną (1,7)

OBIAD; Zupa grysikowa, indyk, pietruszką zieloną

Makaron spaghetti, mięso wieprzowe, sos pomidorowy kompot owocowy..(1,7,9)

PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka,herbata owocowa .(1,7)

Woda między posiłkami

 

                                            WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

kiełbaski śląskie, pomidor szczypiorkiem, herbata z cytryną.

OBIAD: Zupa krem z brokułów, śmietana,wieprzowina, śmietana, jarzyną

Ziemniaki, schab w sosie własnym, ogórek konserwowy, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

Woda między posiłkami

 

                                        ŚRODA

ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,

szczypiorek,herbata z cytryną.

OBIAD;Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną

Ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Drożdżówka, mandarynka, herbata owocowa

Alergeny:1,4,7,9

Woda między posiłkami

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,

koperek,pomidorem, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną

Risotto mięsno - warzywne, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Bel vita, soczek owocowy.

Alergeny:1,3,7,9

 

Piątek

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, twarożek, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasą, jarzyna, pietruszka zielona,

Naleśniki z dżemem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Mus owocowy, biszkopty.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

                     13.12 - 17.12.2021r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)

OBIAD; Zupa ryżowa, kurczak,pietruszką zieloną.

Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona, kompot owocowy

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, jajko, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa. (1,3,7)

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasztet drobowy pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)

OBIAD; Zupa krem z kalafiora grzanki, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Ziemniaki, bitki wieprzowe, surówka z kapusty pekińskie kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, biszkopty.

Alergeny:1,3,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,pasta rybna, koperek, szczypiorek, pomidor

herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa rosół z makaronem, kurczak, jarzyna, pietruszka zielona

Ziemniaki, potrawka z kurczaka, ogórek konserwowy, sok owocowy

PODWIECZOREK; Chałka z masłem, herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,10

 

                                     CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z twarożkiem z brzoskwinią, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.

Krokiety z mięsem, kapustą kiszoną i pieczarkami, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Mus owocowy, paluchy kukurydziane, winogron (1,3,75)Chałka z masłem, herbata owocowa.

Alergeny: 1,7,9

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty ser zółty

ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasą, indyk, jarzyną, pietruszką zieloną

Racuchy z jabłkami, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Muffinka, jabłko, herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,10

 

 

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij