Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-12-21 14:24:42
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy 

 

20.12-24.12.2021 r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek

herbat a z cytryną.

OBIAD; Zupa szczawiowa, ryż, śmietana kurczak, pietruszka zielona.

Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, szczypiorek herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.

OBIAD:Zupa krem z marchwi,grzanki, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, filet z kurczaka, buraki, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; Kakao, rogal maślany z masłem.

OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, wołowina, śmietaną, jarzyną,

pietruszką zieloną.

Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Biszkopty, galaretka owocowa.

Alergeny:1,7,9

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa jarzynowa z kaszą manną, indyk, śmietana, pietruszka zielona

Ziemniaki, pałka z kurczaka, mizeria (z jogurtem naturalnym), sok owocowy.

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa

Alergeny:1,4,7,9

 

                                                                                        PIĄTEK

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, dżem niskosłodzony, chleb wieloziarnisty,

herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, śmietana, indyk, jarzyną

Makaron z serem owocowy, sok owocowy

PODWIECZOREK: Biszkopty, banan, woda z cytryną..

Alergeny:1,4,7,9

 

27.12 -31.12.2021r.

 

 

PONIEDZIALEK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, szynka wiejska,

pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)

OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, śmietana, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.

Ryż z jabłkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy, jajko, pomidor, rzodkiewka herbata owocowa. (1,7)

 

WTOREK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb mieszany z masłem, ser żółty,

rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)

OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, śmietaną, kiełbasą.

Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, marchew z jabłkiem, sok owocowy.(1,3,7) .(1,3,7)

PODWIECZOREK: Kawa zbożowa, paluchy kukurydziane. (1,7)

 

 ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)

OBIAD: Zupa krem z brokułów, grzanki śmietaną, kurczak , jarzyną,

pietruszką zieloną.(1,7,9)

Ziemniaki, kotlet mielony, ogórek konserwowy, kompot owocowy.(1,3,7)

PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa

Alergeny:1,7,9

 

 

                                                       CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

twarożek, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.(1,7) (1,7)

OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jaglanej, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7)

Ziemniak, schab w sosie własnym, surówka z białej kapusty, sok owocowy(1,7)

PODWIECZOREK; . Kisiel owocowy, banan

 

                       PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, koperek, ogórek zielony, herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną (1,7)

Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, sok owocowy (1,7,9)

PODWIECZOREK: Muffinka jogurtowa jabłko, herbata. (1)

 

 

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij