Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-12-31 12:50:32
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy 

 

03.01-07.01.2022 r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, dżem niskosłodzony,

herbata z cytryną (1,7)

OBIAD; Zupa grysikowa, indyk, pietruszką zieloną

Makaron spaghetti, mięso wieprzowe, sos pomidorowy kompot owocowy..(1,7,9)

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka,herbata owocowa .(1,7)

Woda między posiłkami

 

                                          WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

kiełbaski śląskie, pomidor szczypiorkiem, herbata z cytryną.

OBIAD: Zupa krem z kalafiora, śmietana,wieprzowina, śmietana, jarzyną

Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, ogórek konserwowy, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

Woda między posiłkami

 

                                     ŚRODA

ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,

szczypiorek,herbata z cytryną.

OBIAD;Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną

Ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Drożdżówka, mandarynka, herbata owocowa

Alergeny:1,4,7,9

Woda między posiłkami

 

CZWARTEK

 

WOLNE

 

 

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,

koperek,pomidorem, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa neapolitańska z ziemniakami, serek topiony, kurczak, pietruszką zieloną

Makaron z serem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Bel vita, soczek owocowy.

Alergeny:1,3,7,9

 

 

 

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij