Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2022-01-08 13:32:55
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy 

 

10.01 - 14.01.2022r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)

OBIAD; Zupa ryżowa, kurczak,pietruszką zieloną.

Makaron łazanki z mięsem, kapustą kiszoną kompot owocowy

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, jajko, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa. (1,3,7)

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasztet drobowy pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)

OBIAD; Zupa krem z brokułów grzanki, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Ziemniaki, bitki wieprzowe, surówka z kapusty pekińskie kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, biszkopty.

Alergeny:1,3,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,pasta rybna, koperek, szczypiorek, pomidor

herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa rosół z makaronem, kurczak, jarzyna, pietruszka zielona

Ziemniaki, potrawka z kurczaka, ogórek konserwowy, sok owocowy

PODWIECZOREK; Sałatka owocowa.

Alergeny:1,7,9,10

 

                                         CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z twarożkiem z brzoskwinią, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.

Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, marchew z jabłkiem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Chałka z masłem, herbata owocowa.

Alergeny: 1,7,9

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty ser zółty

ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasą, indyk, jarzyną, pietruszką zieloną

Ryż z jabłkiem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Muffinka, jabłko, herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,10

 

 

 

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij