Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-01-16 12:39:26 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
17.01 - 21.01.2022r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, dżem niskosłodzony,
herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, kiełbasa, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ryż z jabłkiem, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka wiejska, szczypiorek, ogórek konserwowy, herbata owocowa.
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajko,ogórek, papryka, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krem z kalafiora, grzanki, kurczak,, pietruszką zieloną.(7,9,10)
Ziemniaki, kotlety mielone, surówka z ogórków kiszonych kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Maślanka, ciastka bel vita owsiane.(1,3,75)
Alergeny:1,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grysikowa, indyk, jarzyna, pietruszka zielona,
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek konserwowy, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
CZWARTK
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, pasta rybna, koperek, pomidor
herbata z cytryną. .
OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, indyk, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona,
Ziemniaki, filet z kurczaka, buraki, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Budyń waniliowy, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,4,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, koperek, szczypiorek
, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasą, śmietana, pietruszką zieloną.(7,9,10)
Makaron z tuńczykiem i brokułami, kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Chałka z masłem, winogron, herbata owocowa.(1,3,75)
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.