Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-01-28 16:36:34 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
31.01 - 04.02.2022r.
PONIEDZIALEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, dżem niskosłodzony, herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.
Makaron z serem, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy, jajko, pomidor, rzodkiewka herbata owocowa. (1,7)
WTOREK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb mieszany z masłem, serek topiony,
rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, kiełbasą pietruszka zielona.
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, kuraki, sok owocowy.(1,3,7) .(1,3,7)
PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane. (1,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasztecik drobiowy ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)
OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem śmietaną, kurczak , jarzyną,
pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ziemniaki, kotlet mielony, ogórek konserwowy, kompot owocowy.(1,3,7)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
twarożek, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.(1,7) (1,7)
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7)
Ziemniak, schab w sosie własnym, surówka z białej kapusty, sok owocowy(1,7)
PODWIECZOREK; . Kisiel owocowy, banan
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, koperek, ogórek zielony, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną (1,7)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, sok owocowy (1,7,9)
PODWIECZOREK: Muffinka jogurtowa jabłko, herbata. (1)
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.