Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-03-05 11:53:10 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
07.03-11.03.2022 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, dżem niskosłodzony,
herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasa, pietruszką zieloną
Makaron z serem kompot owocowy..(1,7,9)
PODWIECZOREK; Herbatniki bebe, soczek ze słomką.(1,7)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
kiełbaski śląskie, pomidor szczypiorkiem, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa krem z marchwi z grzankami, śmietana,wieprzowina, śmietana, jarzyną
Ziemniaki,kotlety mielone, ogórek konserwowy, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Maślanka , paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną
Ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, herbata owocowa
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, twarożek, z brzoskwiniami,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, mandarynka
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszką zieloną
Fasolka po bretońsku, chleb, sok owocowy
PODWIECZOREK: Muffinka herbata owocowa.
Alergeny:1,3,7,9
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.