Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-04-02 15:09:54 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
04.04-08.04.2022 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka
herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, pietruszką zieloną(9)
Makaron z serem z musem truskawkowym kompot owocowy..(1,7,9)
PODWIECZOREK; Herbatniki bebe, soczek ze słomką.(1,7,8)
Alergeny(1,7,8,9)
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
parówki (min.90%mięsa), pomidor szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD: Zupa krem z marchwi z grzankami, śmietana,wieprzowina, śmietana, jarzyną(1,7,9)
Ziemniaki,kotlety mielone, ogórek kiszony, sok owocowy.(1,3)
PODWIECZOREK: Maślanka , paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,
szczypiorek,herbata z cytryną.(1,6)
OBIAD;Zupa pomidorowa (kon.pom 30%)z ryżem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną(1,7,9)
Ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, herbata owocowa
Alergeny:1,6,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, twarożek, z brzoskwiniami,herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD;Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną(1,7,9)
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, mandarynka
Alergeny:1,,7,9
Woda między posiłkami
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,
koperek,pomidorem, herbata z cytryną. (1,4,7)
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszką zieloną (1,9)
Racuchy z jabłkami , sok owocowy (1,6)
PODWIECZOREK: Muffinka herbata owocowa.
Alergeny:1,6,7,9
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.