Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-05-15 14:41:26 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
16.05 - 20.05.2022r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, śmietana, indyk, pietruszką zieloną.
Makaron łazanki, kapusta kiszona, mięso wieprzowe , kompot owocowy
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, jajko, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa. (1,3,7)
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasztet drobowy pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa krem z brokułów, grzanki, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ziemniaki, wątróbka drobiowa, kapusta kiszona kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Kawa zbożowa, biszkopty.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,pasta rybna, koperek, szczypiorek, pomidor
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietana, kurczak, jarzyna, pietruszka zielona
Ziemniaki, bitki wieprzowe, buraki, sok owocowy
PODWIECZOREK; Sałatka owocowa.
Alergeny:1,7,9,10
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z twarożkiem z rzodkiewką, szczypiorek
, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, kiełbasa śmietana, jarzyna pietruszką zieloną.
Kopytka na słodko, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, herbata owocowa.
Alergeny: 1,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty ser zółty
ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa szczawiowa z ryżem, śmietana, indyk, jarzyną, pietruszką zieloną
Fasolka po bretońsku, chleb, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Galaretka owocowa, jabłko, herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,10
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.