Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-05-22 13:37:08 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
23.05 - 27.05.2022r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, dżem niskosłodzony,
herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa zalewajka z ziemniakami, jajkiem, indyk, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Makaron spaghetti, sos pomidorowy, mięso mielone, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka wiejska, szczypiorek, ogórek konserwowy, herbata owocowa.(1,6,7)
Alergeny:1,6,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajko,ogórek, papryka, herbata z cytryną.(1,3)
OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Risotto mięsno -warzywne, kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK; Kawa zbożowa, biszkopty.(1,3,7,9)
Alergeny:1,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)
OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona, (1,9)
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, pasta rybna, koperek, pomidor
herbata z cytryną. . (1,4,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, pietruszka zielona, (1,7,9)
Makaron z truskawkami, kompot owocowy.(1,7_
PODWIECZOREK: Bel vita, jabłko, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, brzoskwinia herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa grysikowa, indyk, pietruszką zieloną.(7,9,10)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy.(1)
PODWIECZOREK; Chałka z masłem, winogron, herbata owocowa.(1,7,9,10 )
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.