Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-09-21 17:27:50 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
19.09 - 23.09.2022r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, szynka drobiowa, pomidor, szczypiorek,herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD;Zupa neapolitańska z ziemniakami, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną(1,7,9)
Makaron spaghetti, mięso wieprzowe, sos pomidorowy, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.
Alergeny:1,,7,9
Woda między posiłkami
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa ryżowa, kurczak jarzyna pietruszką zieloną.
Ziemniaki,bitki wieprzowe, surówka z białek kapusty, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Maślanka owocowa, biszkopty. (1,3,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasztet drobowy pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa pomidorowa, makaron śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, herbata owocowa.
Alergeny:1,3,7,9
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,pasta rybna, koperek, szczypiorek, pomidor
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa szczawiowa z ryżem, kurczak, jarzyna, pietruszka zielona
Ziemniaki, kotlet mielony, marchew z jabłkiem, sok owocowy
PODWIECZOREK; Sałatka owocowa.
Alergeny:1,7,9,10
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z twarożkiem z rzodkiewką, szczypiorek
,herbata z cytryną
OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietana, indyk, jarzyną,
pietruszką zieloną
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Banan, biszkopty herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,10
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.