Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-10-02 09:56:33 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
03.10 - 07.10.2022r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, szynka wiejska, szczypiorek, ogórek
herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, indyk, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Makaron z truskawkami, koktajl owocowy kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, herbata owocowa.(1,6,7)
Alergeny:1,6,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajko,ogórek, papryka, herbata z cytryną.(1,3)
OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Risotto mięsno -warzywne, kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK; Sałatka owocowa.(1,3,7,9)
Alergeny:1,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)
OBIAD; Zupa koperkowa z ziemniakami, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona, (1,9)
Makaron z tuńczykiem, brokułami, kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9
CZWARTK
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, pasta rybna, koperek, pomidor
herbata z cytryną. . (1,4,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, pietruszka zielona, (1,7,9)
Ziemniaki, kotlety mielone, buraki , kompot owocowy.(1,7_
PODWIECZOREK: Kakao, biszkopty.
Alergeny:1,4,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, brzoskwinia herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasą, pietruszką zieloną.(7,9,10)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy.(1)
PODWIECZOREK; Keks, jabłko, herbata owocowa.(1,7,9,10 )
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.