Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-10-09 11:36:26 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
10.10-14.10.2022 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa porowa z ziemniakami,śmietana, pietruszka zielona.
Makaron spaghetti, mięso wieprzowe, sos pomidorowy kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, papryk, herbata owocowa .
Alergeny:1,7,9,
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD:Zupa krem z brokułów,grzanki, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, kotlety mielone, surówka z ogórków kiszonych, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Bułka maślana, banan, herbata owocowa.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z kiełbasą szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietana, indyk, jarzyną,
pietruszką zieloną.
Ziemniaki, pałka z kurczaka, mizeria (z jogurtem naturalnym), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, bel vita.
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszka zielona
Ziemniaki, paluszki rybne (100% filet z mintaja), surówka z kapusty kiszonej, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Mus owocowy, biszkopty, woda z cytryną
Alergeny:1,4,7,9
ŚNIADANIE:Chleb z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek chleb wieloziarnisty,
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa kapuśniak ziemniakami, kiełbasą indyk, jarzyną
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, jabłko, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.