Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2022-10-24 16:48:22
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403

Opłaty za żywienie dzieci w przedszkolu:

  • I posiłek ( obiad) - 6 zł
  • II posilki (śniadanie i obiad ) - 8 zl
  • II posilki ( obiad i podwieczorek) - 8 zł
  • III posilki ( śniadanie , obiad , podwieczorek) - 10 zl

 

Jadłospis Tygodniowy

                                    

 

24.10 - 28.10.2022r.

 

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, szynka drobiowa, pomidor, szczypiorek,herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD;Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną(1,7,9)

Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona, kompot owocowy(1)

PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.

Alergeny:1,,7,9

Woda między posiłkami

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)

OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, śmietana, kurczak jarzyna pietruszką zieloną.

Ziemniaki,bitki wieprzowe, fasolka szparagowa, kompot owocowy

PODWIECZOREK; Jogurt owocowa, biszkopty. (1,3,7)

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasztet drobiowy pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)

OBIAD; Zupa rosół z makaronem, kurczak, jarzyna, pietruszka zielona

Ziemniaki, potrawka z kurczaka, marchew z jabłkiem, sok owocowy

PODWIECZOREK: Chałka z masłem, mus owocowy, herbata owocowa.

Alergeny:1,3,7,9

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,twarożek z brzoskwiniami,

herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Bigos z białej kapusty, kiełbasa, chleb, kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK; Sałatka owocowa.

Alergeny:1,7,9,10

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z pasta rybna, koperek, pomidor, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietana, indyk, jarzyną,

pietruszką zieloną

Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe, kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK: Banan, muffinka herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,10

 

 

SMACZNEGO !

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij