Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2022-11-13 16:36:18 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
14.11 - 18.11.2022r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, szynka wiejska, szczypiorek,
ogórek, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, indyk, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Makaron z białym serem, koktajl owocowy, sok owocowy
PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, herbata owocowa.(1,6,7)
Alergeny:1,6,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajko,ogórek, papryka, herbata z cytryną.(1,3)
OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Makaron łazanki, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK; Jogurt owocowy, biszkopty.(1,3,7,9)
Alergeny:1,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierką, chleb mieszany z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, kurczak, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona, (1,9)
Kluski śląskie, bitki wieprzowe, ogórek kiszony, kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, winogron, herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chałka z masłem, dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną. . (1,4,7)
OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasą, pietruszka zielona, (1,7,9)
Ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK: Mus owocowy, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,4,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, brzoskwinia herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, indyk, pietruszką zieloną.(7,9,10)
Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.(1,7_ (1)
PODWIECZOREK; Keks, banan, herbata owocowa.(1,7,9,10 )
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.