Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2022-12-30 20:27:35
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403

Opłaty za żywienie dzieci w przedszkolu:

  • I posiłek ( obiad) - 6 zł
  • II posilki (śniadanie i obiad ) - 8 zl
  • II posilki ( obiad i podwieczorek) - 8 zł
  • III posilki ( śniadanie , obiad , podwieczorek) - 10 zl

 

Jadłospis Tygodniowy

                  

02.01-05.01.2023

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty, dżemem niskosłodzonym herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa krem z marchewki z grzankami ,śmietana, kiełbasą pietruszka zielona

Makaron z serem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, jajko, szczypiorek, pomidor herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

serem żółtym, szczypiorkiem, sałata, herbata z cytryną.

OBIAD: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej wieprzowina, śmietana, jarzyną

Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, buraki, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Mus owocowy, bel vita.

Alergeny:1,3,7,9

Woda między posiłkami

 

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty

pomidorem, koperek, pasta rybna, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa szczawiowa z ryżem, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona

Ziemniaki, filet z kurczaka, mizeria(z jogurtem naturalnym)

kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb twarożek, brzoskwinia, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, śmietana, kurczak, pietruszka zielona

Risotto miesno- warzywne, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe, winogron, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

 

SMACZNEGO !

 

                             

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij