Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-02-06 10:57:37
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403

Opłaty za żywienie dzieci w przedszkolu:

  • I posiłek ( obiad) - 6 zł
  • II posilki (śniadanie i obiad ) - 8 zl
  • II posilki ( obiad i podwieczorek) - 8 zł
  • III posilki ( śniadanie , obiad , podwieczorek) - 10 zl

 

Jadłospis Tygodniowy

 

                

 

06.02 - 10.02.2023r.

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, szynka wiejska, szczypiorek,

ogórek, herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, śmietana, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Makaron łazanki, kapusta kiszona, mięso wieprzowe owocowy, sok owocowy

PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, herbata owocowa.(1,6,7)

Alergeny:1,6,7,9

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajko,ogórek, papryka, herbata z cytryną.(1,3)

OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Ziemniaki, schab w sosie własnym, buraki, kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK; Jogurt owocowy, biszkopty.(1,3,7,9)

Alergeny:1,7,9

 

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierką, chleb mieszany z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)

OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, kurczak, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona,

Ziemniaki, filet z indyka, surówka z kapusty pekińskiej,kompot owocowy.(1,7)

PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, winogron, herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE; ,Chałka z masłem, dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną. . (1,4,7)

OBIAD; Zupa brokułowa z grzankami, śmietana, pietruszka zielona, (1,7,9)

Ziemniaki, filet z mintaja, surówka z kapusty kiszonej kompot owocowy.(1,7)

PODWIECZOREK: Mus owocowy, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,4,7,9

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, brzoskwinia herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami,kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7,9,10)

Risotto miesno-warzywne, kompot owocowy.(1,7_ (1)

PODWIECZOREK; Ciasto marchewkowe, mandarynka, herbata owocowa.(1,7,9,10 )

 

13.02-17.02.2023 r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, indyk, śmietana, pietruszka zielona.

Naleśniki z serem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, papryk, herbata owocowa .

Alergeny:1,7,9,

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.

OBIAD:Zupa krem z jarzyn,grzanki, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, kotlet schabowy,surówka z ogórków kiszonych,sok owocowy.

PODWIECZOREK: Bułka maślana, banan, herbata owocowa.

Alergeny:1,3,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z kiełbasą szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa porowa z ziemniakami, indyk, śmietana, jarzyną, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Kakao, winogron, bel vita.

Alergeny:1,7,9

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa szczawiowa z ryżem, kurczak, pietruszka zielona

Ziemniaki, paluszki rybne (100% filet z mintaja), surówka z kapusty kiszonej, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Pączek, woda z cytryną

Alergeny:1,4,7,9

 

                                                                                     PIĄTEK

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek chleb wieloziarnisty,

herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa ryżowa, indyk, jarzyną, pietruszka zielona

Racuchy z jabłkami, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Chałka z masłem, gruszka, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

SMACZNEGO !

                         

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij